content-box search-form mini
חזרה לכל השאלות

לא מצליחה להיכנס להיריון (הריון, לידה והנקה)

שאלה

שלום כבוד הרב אני בת 36 אמא לשני ילדים עברתי בשנה האחרונה 2 הפלות כי ההיריון לא מחזיק לי בכלל הגבול שמחזיק זה עד שבוע 6 ואז אין דופק וחייבים לבצע גרידה אשמח שהרב יעזור לי ויתן לי ברכה או עזרה מה ניתן לעשות חשוב לציין שאני לא טובלת במקווה כי ממש קשה לי עם זה אני באמת מנסה ולא מצליחה לחשב תימים אשמח לעזרה דחוף

תשובה מאת נחמה שולמן- יועצת הלכה, אחות בודקת טהרה(M.A ),

שלום רב
ראשית צר לי לשמוע על אובדן ההריונות, מזדהה עם הקשיים שאת חווה.
חשוב שתהיי באופטימיות, נשים רבות מאבדות הריונות בשלבי הריון מוקדמים, זה ניתן לאבחון ולמניעה. מבחינה רפואית, פעמים שהעוברים לא תקינים ועל כן נופלים, פעמים שיש סיבות כגון איזון הורמונלי ועוד. ממליצה לפנות ליעוץ במרפאה ייעודית להריון בסיכון גבוהה, שם יבדקו את הנסיבות ויטפלו לקראת ההריון הבא בע"ה.
מבחינה הלכתית , אם אינך טובלת את לא בטהרה עד שתטבלי. לנשים רבות תהליך הטהרה מצטייר כמורכב אבל שיחה תפשט את הדברים. אשמח לשוחח איתך, להבין את הקושי ולעזור לך בנקודות שקשה לך איתן. בטוחה שהטהרה תתרום את חלקה הרוחני להריון בריא ושלם בע"ה בקרוב.
מוזמנת ליצור קשר בוואצאפ או טלפון .