content-box search-form mini
חזרה לכל השאלות

הלכות נידה (טהרת המשפחה)

שאלה

אני ובעלי לא ישנים יחד מזה 7 שנים מהסיבה שהוא ישן עם אבא שלו יש לנו ילדים נערים כך שכל היחד מאוד מקשה עלינו, בתוך שבועיים המותרים יוצא לנו להיות יחד אולי פעם פעמים , אם יש יכולת להתיר לנו במקום 5 מלוכלך ו7 נקי , לקצת לנו את הזמן הנקי , הזמן הזה פוגע בזוגיות שלנו מאוד

תשובה מאת נחמה שולמן- יועצת הלכה, אחות בודקת טהרה(M.A ),

מעבר להיבט ההלכתי שיש להתייחס אליו רק באופן אישי, נשמע שאתם עומדים מול סיטואציה מורכבת שבה אתם מנסים לתמרן בין צרכי המשפחה הרחבה לבין הקשר הזוגי. הקשר ביניכם, כמו כל קשר זוגי, חשוב מאוד ותורם לכולכם—גם לך, גם לבעלך וגם למשפחה כולה. יכול להיות שלפעמים, בתוך כל האתגרים והמחויבויות, הקשר הזוגי נדחק, ולא רק בגלל המוגבלויות ההלכתיות. מדובר בנושא שחשוב לתת לו מקום משמעותי מעבר למדידתו בכמות המיפגשים האינטימיים בינכם.
ייתכן שיהיה מועיל לשקול ייעוץ זוגי, שבו תוכלו לעבד את המורכבויות ולאפשר לקשר ביניכם להתבטא בצורה מספקת. זה יאפשר ליצור מרחב משותף שתומך גם בכם כזוג וגם ביכולות שלכם להתמודד עם כל השאר. בנוסף, מוזמנת להיות איתי בוואצאפ או בטלפון לבחינת ההיבטים ההלכתיים השזורים בהתמודדות.