קיצור ימי המחזור (טהרת המשפחה)
שאלה
תשובה מאת נחמה שולמן- יועצת הלכה, אחות בודקת טהרה(M.A ),
מזדהה עם הקושי ומתוך שכך כל כך חשוב להקפיד לשמור על שלום הבית. נשים רבות מחמירות, מתוך חוסר ידע שלא לצורך וממתינות הרבה מעבר לנדרש עד שעושות הפסק טהרה. את 7 ימי הנקיים לא ניתן לצמצם אך כן אפשר לנסות לצמצם את ימי הראיה. משמע, לפחות ביום ה11.
ניתן לנסות לקצר את ימי הראיה ולהקדים את הפסק הטהרה.
הקדמת ההפסק ניתן לעשות בעזרת מספר דברים:
1. במקרה שמנסים להרות זמן ממושך, ניתן להקדים את ההפסק ליום 4 לתחילת המחזור. (בתנאי שהדימום פסק), יש עדות שנהגו כך מלכתחילה.
2. אם אינך מצליחה לעשות הפסק כי הדימום נמשך, את יכולה להעזר באחת מהשיטות הטבעיות כגון:
שתיה מרובה והליכה מרובה לשירותים בימים הראשונים של הווסת, שתיית מיץ לימון טרי בימים האחרונים של הווסת, שיטת אביבה, דיקור ורפלקסולוגיה, או שיטות נוספות, ישנם צמחי מרפא ותחבושות היגניות עם יונים שליליים שמקצרות את ימי הראיה. יחד עם זאת חשוב להבין שבכל התכשירים האלו כגון מסטיק תימני קיימים חומרים פעילים שאין פיקוח עליהם, על מינון, צורת הפעולה או תופעות לוואי .
במקרים מסויימים ניתן להקדים אף לפני כן. אך לשם כך עליכם להיות בהתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב שמבינים בדבר, אפשר דרך מכון פועה.
רבות מאיתנו מחמירות שלא לצורך בבדיקת העדים. לא צריך להמתין לעד נקי לחלוטין!! צבעים רבים ניתן בקלות להתירם, כך לדוגמה מרבית החומים טהורים. ( אסורים רק כאלו שיש להם גוון ברצף ורוד- אדום- בורדו או חום- אדמדם.) התייעצי עם רב או יועצת הלכה על כל עד שאינו נקי!! פעמים רבות ניתן להתיר עדים שלמי שאינו בקיא בדבר נראים כלא תקינים.
אם בימים אחרונים של ווסת מופיעה הפרשה חומה, כאמור היא לרוב טהורה. אם מופיע בה פס אדום ממוקד, נקודות קטנות וכו, קרוב לודאי שמקור ההפרשה הדמית בפציעה של צוואר הרחם ולא דימום רחמי אוסר. במקרה כזה ניתן להעזר באחות בודקת טהרה שתסייע לך בביצוע הבדיקה.
במיקרים שקשה להגיע לסירה יש להמנע מלעשות מוך דחוק ולבדוק רק בימים הפסק+ יום ראשון לנקיים ( למחרת ההפסק)+ יום 7 לנקיים ( יום הטבילה). מומלצת בדיקה אחת באמצע הימים, אם לא נראות הפרשות בעייתיות חיצוניות המחשידות לדימום.