content-box search-form mini
חזרה לכל השאלות

פתרון לכתמים בגיל המעבר וכיצד להתייחס אליהם (טהרת המשפחה)

שאלה

שלום וברכה, לפני שבועיים קיבלתי ווסת שארך כשבוע. מאז אני לא מקבלת אך לא מצליחה לסיים שבעה נקיים כי גם אם הבדיקה תקינה בהפסק ובהמשך, באחד הימים יש לי הפרשה שקופה שבתוכה נראה שמעורב דם/הפרשה חומה בגודל גריס על פד או בבדיקה. אחר כך שוב למשך יום או יומיים לא נראה כלום ולכן אני עושה שוב הפסק טהרה והבדיקה נראית תקינה ושוב הסיפור חוזר. חשוב לציין שאני בגיל 50 ובפעם האחרונה קיבלתי את המחזור רק אחרי 3 חודשים. קבעתי חופשה וחשוב לי להיות טהורה. האם יש גלולה כלשהי שיכולה להפסיק את הכתמים או כל טיפול טיבעי מומלץ שיוכל לעזור? האם כדאי ללכת לבודקת כדי לבדוק אם זה מפצע חיצוני אולי? האם חוסר ברזל וחולשה יכול לגרום לכתמים? אשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה מאת נחמה שולמן- יועצת הלכה, אחות בודקת טהרה(M.A ),

נתחיל מהסוף, חוסר ברזל ושינויים הורמונלים עלולים לגרום לכתמים. מרבית הכתמים אינם אוסרים את האשה ואין כל צורך להתחיל את הספירה מחדש. כתמים בגווני חום – ברובם טהורים. כתים אוסר רק אם הוא בא בלי הרגשת ווסת, צבעו גווני רצף האדומים, גודלו מעל 19 מ"מ והוא נראה על "כלי שמקבל טומאה" כגון בד כותנה לבן. אם ראית על נייר לדוגמה או תחתונית גם אם זה אדום וגדול – יהיה טהור. אם כלל לא היה אדום או חום – אדמדם זה טהור.

כדאי על מקרים כאלו להתייעץ מיד עם יועצת הלכה או רב. ביום כזה אין לעשות בדיקה פנימית. אם המראה על עד בדיקה – אם אינו בגווני אדום , קרוב לודאי שהוא טהור- התייעצי עליו.

כדי להקל על שמירת הטהרה אצל נשים עם נטיה לכתמים יש לעשות בדיקת הפסק טהרה, ללא מוך ולבדוק רק בדיקה אחת ביום 1 ( למחרת ההפסק), בדיקה נוספת באמצע הימים ובדיקה אחת ביום השביעי= יום הטבילה. בימי הספירה ללכת עם תחתונית לבנה ( אשכנזים) או תחתון צבעוני ( ספרדים) ולהקפיד לא להסתכל על נייר טואלט לאחר הקינוח.
אם הכתם שראית בגווני אדום את יכולה להבדק אצל אחות בודקת טהרה באזור מגוריך, יתכן שישנה פציעה פנימית שאינה אוסרת.
בכל מקרה ממליצה להבדק אצל רופא נשים. בגילאים כאלו ההמלצה הרפואית כיום לקחת גלולות שמאזנות את ההורמונים וגם מונעות כתמים בין שאר תופעות גיל המעבר.