content-box search-form mini
חזרה לכל השאלות

ימים נקיים על חשבון ביוץ (טהרת המשפחה)

שאלה

שלום מזה 7 חודשים מנסה להיכנס להריון, והמחזור בניגוד לשנים קודמות בהן ניסיתי ארוך מאוד ולא סדיר. קבוע קורה לי שאני עושה בדיקה אחרי יום יומיים נקיים הבדיקה יוצאת נקייה ותקינה ויום למחרת דימום. וכך יוצא שכבר שבעה חודשים שבזמן הביוץ שלי אני לא יכולה להיות עם בעלי. וגם לפני המחזור עצמו יש מין כתמים לא מוגדרים אחרי הפיפי חום בהיר בהיר משהו הזוי מה אני עושה? אשמח להכוונה תודה!

תשובה מאת נחמה שולמן- יועצת הלכה, אחות בודקת טהרה(M.A ),

אני שומעת על הקושי הרב שאתם ניתקלים בו.
ראשית כדאי לעקוב בדיוק אחרי אורך המחזורים ומועדי הווסתות באמצעות רישום ובדיקות.
יש חשיבות לבחינת התמונה כולה. גיל, כל כמה זמן את מקבלת ווסת? מה משך ימי הראיה?יש להתיחס למספר דברים כיון שלא בהכרח הגורם לאי כניסה להריון הוא פספוס הביוץ.
הכניסה להריון קשורה לגורמים רבים בנוסף ליחסים בסמוך למועד הביוץ, כגון: תקינות תאי הזרע, סביבה נרתיקית מתאימה, גורמים מכניים, רירית רחם מתאימה, גורמים הורמונליים, מצב נפשי. ועוד.
חשוב להבין האם מלכתחילה הטבילה יוצאת לאחר הביוץ, או שזה משתנה בגלל כתמים לפני או אחרי ההפסק?!
מן ההיבט ההלכתי, לא ניתן לטבול לפני תום 7 נקיים. משמע, לפחות ביום ה11.
ניתן לנסות לקצר את ימי הראיה ולהקדים את הפסק הטהרה.
הקדמת ההפסק ניתן לעשות בעזרת מספר דברים:
1. במקרה שמנסים להרות זמן ממושך, ניתן להקדים את ההפסק ליום 4 לתחילת המחזור. (בתנאי שהדימום פסק)
2. אם אינך מצליחה לעשות הפסק כי הדימום נמשך, את יכולה להעזר באחת מהשיטות הטבעיות כגון:
שיטת אביבה, דיקור ורפלקסולוגיה,  או שיטות נוספות, ישנם צמחי מרפא ותחבושות היגניות עם יונים שליליים שמקצרות את ימי הראיה.
במקרים מסויימים ניתן להקדים אף לפני כן. אך לשם כך עליכם להיות בהתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב שמבינים בדבר, אפשר דרך מכון פועה.
חשוב להבין שרבות מאיתנו מחמירות שלא לצורך בדיני כתמים ובבדיקת העדים. התייעצי עם רב או יועצת הלכה על כל עד שאינו נקי!! פעמים רבות ניתן להתיר עדים שלמי שאינו בקיא בדבר נראים כלא תקינים ( לא צריך להמתין לעד נקי לחלוטין, צבעים רבים ניתן בקלות להתירם).
מרבית הכתמים שאת רואה טהורים בדרך כלל ולכן חשוב שלא תפסלי כל כתם שאת רואה.
כתם בא בלי הרגשת ווסת ויאסור רק אם כל התנאים מתקיימים בו: צבע – בגווני ורוד- אדום- בורדו או חום-אדמדם.
גודל מעל 19 ממ
רקע לבן
רקע שמקבל טומאה.
לכן ההמלצה ההלכתית בזמן טהרה ללכת עם תחתון צבעוני כהה ולא להסתכל על נייר טואלט לאחר הקינוח .
בזמן 7 נקיים, אשה שמנסה להרות ורואה כתמים, תעשה רק הפסק טהרה ללא מוך. בדיקה ביום הראשון לנקיים ( למחרת ההפסק ובדיקה אחת בלבד ביום 7 לנקיים ( יום הטבילה).
שאר הימים מומלץ ללכת עם תחתונית ( אם היא נוהגת כמנהג האשכנזים ) או תחתון צבעוני ( אם הם נוהגים כמנהג הספרדים). לא מתייחסים לכתמים על תחתונית או תחתון צבעוני אלא אם כן הם גדולים מאד ( מעל  חצי כרטיס אשראי) . הקפידי לא להסתכל על נייר טואלט לאחר הקינוח.
אומלץ לעשות עוד בדיקה אחת באמצע הימים ביום בו לא נראים כתמים.

לסכום:
נסי להקדים את הטבילה ככל שניתן. אל תאסרי את עצמך ותתחילי ספירות מחדש על דעת עצמך, התייעצי עם יועצת הלכה או רב על כל כתם שאת מתלבטת בו.
יש לזכור גם כי אורך חיי ביצית הוא כ- 24-28 שעות ועל כן גם ביוץ שהתרחש כיומיים לפני הטבילה, עדיין מאפשר כניסה להריון. במידת הצורך ניתן גם לעשות הזרעה לפני הטבילה.
בשורות טובות במהרה.