הלכות טהרה (מנהגי כלות)
שאלה
תשובה מאת נחמה שולמן- יועצת הלכה, אחות בודקת טהרה(M.A ),
ראשית מזל טוב.
יש תקופות בחיים שנשים חוות אי סדירויות בווסתות, רואות כתמים וכו, מסיבות שונות הורמונליות, בריאותיות אחרות או ריגשיות. הדבר שכיח יותר כתוצאה מנטילת אמצעים הורמונליים שעשויים לשבש את המחזורים בפרט אם לא שולבו בצורה הדרגתית ושקולה, בתקופות של הנקה, בפרט עם נטילת אמצעי מניעה ולקראת גילאי המעבר.
שכיח מאד שכלות ונשים שנוטלות פרימולט נור חוות שיבושים במחזורים לתקופה מסויימת.
אצל כלות נוצר מצב מיוחד שמלבד דחיית הווסת וההשלכות כתוצאה מכך, מצטרף לכאן עניין הבתולין, שמירת הנקיים ואז הטבילה כבר עשויים להיות לקראת הווסת הבאה.
במקביל, שמירת הטהרה מקשה עוד יותר על ההתמודדות עם תקופות אלו ועלולה לגרום לתסכול רב, מתחים וקושי.
בכדי להתמודד עם תקופות אלו בצורה מיטבית חשוב לעשות את ההבחנה בין המישור הגופני למישור ההלכתי .
במישור הגופני ממליצה להתייעץ אישית ולקבל הדרכה כיצד להחזיר את הגוף להתנהלות הסדירה. זה תלוי אם את מעוניינת להשתמש באמצעי מניעה, ובעוד גורמים נוספים שיש לשקול.
במישור ההלכתי צריך להבחין בין ווסתות ממש לראית כתמים. כתמים באים בלי הרגשה, על פי רב שלא בזמן הצפוי ועם גדרים הלכתיים ברורים של גודל, צבע, רקע וכו.
חשוב ככל שניתן להמנע מלהאסר על ידם. כשאת בטהרה להקפיד ללכת עם תחתון צבעוני כהה, אפשר להשתמש בתחתוניות ולא להביט על נייר טואלט לאחר הקינוח . להשתמש במצעים ומגבות צבעוניים. בזמן 7 נקיים ניתן ללכת עם תחתונית ולספרדיות גם עם תחתון צבעוני, להתייעץ לגבי הפחתת מספר הבדיקות.
מוזמנת ליצחר קשר בוואצאפ או טלפון ואדריך אותך אישית.